Word

Word, de tekstverwerker. Je kan er niet om heen. Van een simpele brief tot een uitgebreid rapport. De variatie in uitingen is groot. Ook de vormgeving kan sterk verschillen, van sober tot kleurrijk. Met en zonder afbeelding. Als je een aantal basis vaardigheden beheerst kan je mooie resultaten bereiken.

Templates

Op basis van een ontwerp in Indesign, Illustrator of PDF maak ik templates in Word. Brieven, memo’s, agenda’s, stickervellen, factsheets, rapporten enz. Alles is te vangen in een template.

Opmaken in Word

Een rapport, nieuwsbrief of jaarverslag opmaken in Word is niet moeilijk. Op basis van de templates die ik bouw wordt het zelfs makkelijk.

Font- en kleurthema

De kleur en font kenmerken van een huisstijl kunnen vastgelegd worden in een kleur- en fontthema. Hiermee wordt een huisstijl extra geborgd.


Verschillende versies

Microsoft kent de verschillende versies voor PC en Mac het jaartal van de release toe. Zo heb je 2003 (PC), 2004 (Mac), 2007 (PC), 2008 (Mac), 2010 (PC), 2011 (Mac) en 2013 (PC). Mijn ervaring is dat, sinds Microsoft is gestopt met de ondersteuning Windows Xp, de vraag naar 2003 templates is gestopt. De uitwisselbaarheid van PC naar Mac en vice versa is sterk verbeterd. Als het fout gaat, is een font conflict vaak de oorzaak.

Huisstijl fonts